13 augusti 2014

Tunnbrödbagare

Medan Niclas flugfiskade för fullt spenderade vi andra sköna dagar med farmor. Sommarvärmen som vi blivit bortskämda med under flera veckor höll i sig även uppe i Umeå. Enligt traditionen firade vi Karin-dagen med god mat och fotografering. 
Det blev många timmar strand och lek under veckan, men också några timmar med arbete i bagarstugan. Att baka mjukt tunnbröd har blivit en tradition som vi alla, och speciellt Victor är mån om att bevara. Även om det betyder att han får kliva upp tidigt för att vara på plats och börja elda i bakugnen. I år gjordes en mindre deg, men det blir ändå en rejäl balja att hantera. Och många goda mjukkakor att njuta.




Det är långt mellan Anderstorp och Umeå. Vi har därför sett till att besöka riktigt bra "vägkrogar", exklusivt öppna för oss, i Gävle respektive Linköping. På den drygt 100 mil långa vägen hem igen stannade vi också till på ett fikastopp mitt i Stockholm och hälsade på nya kusinen Alfred och resten av gänget på Söder. Kusinerna träffas inte så ofta, men kom väl överens på Edvins hemmaplan. Även Edvin är förtjust i det mjuka tunnbrödet, så vi delade med oss lite grann. Men det mesta hamnade i vår egen frys….


Inga kommentarer:

Höstvibbar

  September bjöd på soligt och varmt väder. Badsäsongen blev ovanligt lång. En studiedag en bra bit in i höstterminen kunde förgyllas med lu...