4 mars 2010

Ny kamera

Familjen har investerat i en ny digital systemkamera, nämligen en Nikon D90. Den kommer att vara en vardagskamera och främst användas av Maria. Övningsfotandet är i full gång och här är första dagens resultat. Vanliga bilder från vardagen, under utelek.

Vi har hjälpt våren på traven genom att forsla bort snö och is från husets framsida under eftermiddagarnas dagsmeja.

Tur att vi har två traktorer ute. Hjalmar brummar överlyckligt när han får köra. Han kan inte säga primära ord som pappa eller mamma, men brummandet är väl på nåt sätt förprogrammerat... Hans första ord har faktiskt kommit i veckan och det uttalas "gabben" ungefär eller ibland "dabben". Det är ett samlingsord för mat och dryck och används för att påskynda processen vid värmning av välling, gröt eller mat samt vid törst i samband med måltid. Vi tror att det har sitt ursprung ur vatten.



Till sist, i Vasaloppstider, en liten bild från en av Niclas och Marias oaser under denna vinterns helger; skidåkning i vackra Öijared. Så många skidmil med riktig snö har vi nog inte fått någon säsong inför något av våra 4 respektive 3 Vasalopp.... I år har det varit ren nöjesåkning.

1 kommentar:

Mathilda sa...

Vilken fin liten Silvia-vinkning av Hjalle på översta bilden! Tre dagar kvar sen ses vi!! Kramar

Höstvibbar

  September bjöd på soligt och varmt väder. Badsäsongen blev ovanligt lång. En studiedag en bra bit in i höstterminen kunde förgyllas med lu...