Självklart ser vi till att äta gott och prova massa olika kök när vi är ute i världen och har tillfälle.
Eftersom vi inte ville ställa om dygnet för mycket och hade rest västerut så klev vi upp tidigt på morgonen och i säng relativt tidigt på kvällen. Frukost ingick inte i hotellet, men vi hade lite frukostmat på rummet att grunda med innan morgonjoggen/maran, vid kl 06. Man behöver sedan inte gå många meter på Manhattan för att hitta sig ett typiskt amerikanskt frukosthak, när solen gått upp. Smoothie, kaffe, stekta ägg och skinka, pannkakor och kaffe. Jodå, Maria valde menyn "Lumberjack" (skogshuggare) två mornar... Niclas satsade på Egg Benedict och gärna toast/stekt potatis samtidigt som han botaniserade bland lönnsirap, jordnötssmör och tabasco.
Lobster roll är en lyxig snabbmat som vi också provade och njöt, på Luke´s Lobster på Upper West Side, där vi bodde. Färsk, nyfångad, rensad hummer i ett grillat bröd med grönsaker. Enkelt, fräscht och nyttigt. Niclas konstaterade också att det numera finns ett stort utbud av goda ölsorter i det stora landet.
New York bjöd på vackert sensommarväder. Det var toppen att ladda med lunchpasta på uteservering i Little Italy på fredagen, två dagar innan loppet. Vi gjorde sällskap med några andra löpare och en av resans eminenta coacher, tillika skribent i Runner´s World; LG Skoog. Det avhandlades öppet såväl skrönor om lopp och elit, maratontips samt vanligt svenskt skvaller. Supernajs!
Vi återhämtade oss snabbt efter New York Marathon. Helt enligt plan. Tävlingstempot var satt så att vi skulle kunna fortsätta att njuta av resan direkt. Daniel Svanberg har nyligen gett ut en ny guidebok som vi tog en del restaurangtips från (en svensk som sedan länge bor i stan). För att fira vårt väl genomförda lopp gick vi på söndagskvällen till Shun Lee West för att äta lyxig mat från det kinesiska köket. Vi var uppklädda och medaljerna hängde tungt runt halsen. Ett mycket bra tips från boken, som vi ju annars inte skulle hittat. Vi åt också lördagslunch på ett ställe som enligt ryktet skulle ha riktigt bra hamburgare och definitivt hade den bästa guacamole vi smakat.
Även matskribenten Mia Gahne har nyss gett ut en bok om sitt New York. En av hennes favoriter är Café Luxembourg, en fransk bistro. Franskt bubbel, anklevermousse, grillad bläckfisk, råbiff och många goda tillbehör kunde paret Hörnquist gotta sig med...
Det fanns några fasta punkter på resan, som exempelvis marathonstarten söndag morgon. Men det fanns också gott om oplanerad tid. Sådan tid som aldrig existerar i vår vardag hemma. Efter att ha hamnat på ett nytt spännande lunchställe på måndagen, så bestämde vi oss för att ta en cappuccino respektive öl och sitta kvar och läsa en stund (numera vet amerikanerna både hur man kan servera gott kaffe och bra öl). Vi konstaterar att det var ju faktiskt inte bara den goda maten som gav energi på denna härliga resa...